Avinguda Bartomeu 25, 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Telèfons: 93.594.00.71 - 646.97.68.15

divendres, 6 de setembre del 2013

Setmana d'adaptació!

Ciutadans de Catalunya ja som aquí! Ens heu trobat a faltar??? Nosaltres a vosaltres, molt!!! Ara toca començar un nou curs amb retrobaments esperats però també amb noves cares, famílies, projectes, racons, il·lusions, reptes,... Quines ganes!!!

I... com diu la dita... "setembre ha arribat i l'adaptació ha començat"! ;-) L'adaptació, com, sabeu, és el períodeen què l'infant comença per primera vegada a l'escola i es troba en una situació desconeguda; descobreix un nou espai que no havia vist mai, per tant, li costarà un tems trobar-hi seguretat; nous adults que se'n faran càrrec i també necessitarà un temps per agafar-los plena confiança; companys nous amb els quals haurà d'aprendre a compartir, i, i, i... Són, doncs, molts canvis que necessita païr a poc a poc...

I, per això, l'actitud de les famílies és essencial, ja que depèn de vosaltres, en gran part, que la situació per la que passi l'infant sigui més o menys "difícil" i, per aquest motiu, us fem cinc cèntims d'unes pautes a seguir:

- ser positius en tot moment quan parlem de l'escola, quan els venim a portar, bucar i/o a casa.
- no angoixar-nos perquè, sense adonar-nos-en, li transmetem a l'infant.
- no crear-nos expectatives del nostre infant abans d'anar a l'escola; els infants són imprevisibles!!!
- mostrar confiança en la mestra i també l'escola.
- tenir clar que hi ha infants que necessiten poc temps per sentir-se segurs i n'hi ha d'altres que en necesiten més.

És difícil com a pares seguir aquestes pautes quan veus el teu infant plorant de pena; nosaltres com a mestres entenem quan marxeu amb el cor encongit, però recordeu que des de l'escola i durant aquests primers dies informem als pares de com ha estat el vostre infant (si ha plorat, si ha estat tranquil,...) sempre, sempre, sempre amb la veritat per davant! Vinga ànims!!! Mireu el tercer dia de les Farigoletes! Han estat la mar de bé!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada